Vasile Moldoveanu – Un tenor român pe patru continente


Am scris în calitate de coautor o nouă carte. De data aceasta este despre muzica de operă. Dar așa cum pe acest blog, „Despre Demnitate” muzica de operă a fost deseori invocată, nici cartea de pe blogul „Despre Operă” nu duce lipsă de informații despre istoria recentă. Mai precis este vorba de capitolul 6 – „Dosarul Penal 14101” despre raporturile dintre artiștii lirici și comunism. Dar sper să vă placă și partea muzicală, este biografia unui artist excepțional, puțin cunoscut în România până recent.

Așadar, „Vasile Moldoveanu – Un tenor român pe patru continente”

Despre Opera

Cartea a apărut și se poate descărca de pe blog, de aici, sau de la iTunes.

Anul trecut, în toamnă, Opera Brașov a deschis stagiunea cu o operă mai puțin prizată de publicul larg: Il trittico de Giacomo Puccini, care, așa cum știți probabil, conține de fapt trei opere scurte ce se cântă într-o singură seară. Prima dintre aceste trei lucrări se numește Il tabarro (Mantaua) și era pusă în scenă de un tânăr regizor, Alexandru Nagy. Cu ceva vreme înainte de premieră, mi-a spus: Nu poți să faci regia unui spectacol, dar mai ales a unei opere, dacă nu ai o motivație foarte puternică. Dar după ce l-am văzut pe Vasile Moldoveanu cântând cu Renata Scotto duetul Folle di gelosia, la Metropolitan Opera, am căpătat această motivație, poate cea mai puternică motivație pe care am simțit-o vreodatăIl tabarrode la Brașov i-a…

Vezi articolul original 832 de cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în Anunt, demnitate, despre demnitate, history, Nou si interesant. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s